65_hand
65_portrait
65_greeting

Kiropraktik för äldre

Känner du en äldre du bryr dig om som har besvär med smärta, rörelse, balans eller annat som påverkar han/hennes förmåga att komma sig upp och röra sig är de mycket välkomna till en undersökning hos oss.

Vi vill hjälpa dig att upprätthålla rörelse och hållning när du blir äldre så att du kan behålla energi och livskvalité.
Det blir ofta vanligare med kroniska sjukdomar när man blir äldre, något vi självklart tar hänsyn till. Vi vet genom forskning över många år, samt mycket erfarenhet, att kiropraktisk omhändertagande av äldre är säkert och effektivt.
Vi anpassar alltid sättet vi arbetar på till individen, dvs att antingen vi jobbar med ett litet barn eller en 90 åring väljer vi varsamma tekniker som tar hänsyn till t.ex. benskörhet (osteoporos) eller artros och förslitningar.
Rörelse är roten till allt gott i alla åldrar.
I tillägg till de uppenbara fördelarna att kunde vara i rörelse vet vi att daglig aktivitet är viktigt också för hjärnan. God motorik och rörelse kan också spela en roll i att förebygga demens.

Kolla gärna på uttalande från patienter vi har hjälpt på utvärderingshemsidan
Reco: https://www.reco.se/nacka-varmdo-kiropraktik?q=nacka

 

Exempel på besvär som vi har god effekt med att lindra:

 • Smärta.
  Vi har ett ansvar för att ta reda på varför du har ont, och ibland behövs det att vi samarbetar med din läkare eller skickar dig vidare på röntgen eller till specialist.
 • Stelhet.
  Det är naturligt att en 80 åring inte är lika smidig som en 16-åring men det betyder ofta inte att det är normalt att vara så stel och orörlig som många er
 • Hållning.
  Försämrad hållning kan innebära mindre energi och tyngre andning.
 • Balans och yrsel.
  Dålig balans och yrsel kan ha många orsaker, bl.a. kan det vara biverkningar av mediciner. Om din ledfunktion förbättras genom vår behandling skickas det flera signaler mellan din hjärna och din kropp och vid bättre rörlighet och mera kontroll på muskulaturen känner många sig mera balanserade. Det kan även vara med att förebygga fallskador.

Studie om balans och koordination, JMPT 2016

Kiropraktik och äldre - ett säkert val?

Det finns flera artiklar om effekt och säkerhet för behandling av äldre i en kiropraktisk klinik.
I bl.a. det seriösa vetenskapliga tidskiftet Journal of Manipulative and Physiologial Therapeutics hittar du några av de.

https://www.spineuniverse.com/professional/news/chiropractic-care-safe-effective-older-adults

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0161475416302275

Det amerikanska National Institute for Health: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3306193/

.