Vad säger patienterna?

Kvinna 39år

”Ont i nacke, rygg, bäcken. Var stel överallt och hade symptom i olika former såsom huvudvärk, ”isningar” i nerverna mm. Jag har uppnått fantastisk förändring. Har nästan aldrig ont och tillfällig stelhet kan kroppen ta hand om själv. Huvudvärken och isningarna är nu helt borta!!
Kiropraktorn har gett mig fantastiskt mycket. Jag blir mycket gladare när jag har mindre ont. Träning är nu kul när jag har mindre ont. Träning är nu kul när orken finns! Bättre livskvalité helt enkelt!”

Kvinna 66år

”Besvär med Ischias och problem med vänster fot. Benförkortning sedan 1989. Det har blivit smärtfritt för det mesta. Justeras sedan hösten 2008 ca 1g/mån eller vid behov. Går även på massage här på samma kiropraktik.

Jag vet hur jag kan försöka se på smärta och belastning på ett annat sätt nu. Vet att det inte är farligt att röra sig. Jag kan göra rörelser så att det känns positivt…

Lisa, rekommenderad av sin kollega Victoria

”Jag är gravid, nu i vecka 25. Från vecka 14 har jag haft ont i bäcken och rygg. Jag gick till Foglossningsinformationen och till sjukgymnast men fick höra att det inte finns mycket man kan göra åt det och att det går över efter förlossningen. Jag hade jätteont jämt, när jag stod, gick, satt eller sov; jämt! jag blev rekommenderad Nacka Värmdö Kiropraktik av en kollega och beslutade mig tills sist att försöka. Efter 3 behandlingar var min konstanta smärta borta! Jag blir fortfarande trött i rygg och bäcken efter långa dagar men nu kan jag röra mig och leva som vanligt igen! Behandlingarna är alltid varsamma och jag känner mig fullständigt lugn att det inte skadar mig eller mitt ofödda barn. Jag planerar att gå till kiropraktorn fram till födseln och även efteråt. Jag kan absolut rekommendera Nacka Värmdö Kiropraktik för andra gravida med besvär.”

Gitt, Sjuksköterska

”Jag sökte till kiropraktiken då jag hade fått diagnosen ischias/lumbago hos läkare och fick utskrivet Analgetika som knappt hjälpte. Smärtan var outhärdlig och jag fick nedsatt livskvalitet samt sjukskrivningar. Efter 3-4 behandlingar hos kiropraktor samt undervisning, gav det en märkbar positiv förbättring. Jag kunde jobba mina arbetspass utan att smärtan var outhärdlig. Efter 10-12 behandlingar blev smärtan ”nästan” borta. Jag promenerar nu dagligen, klarar av mitt jobb ua.Jag har beställt en behandlingsboll enligt rekommendationer och hoppas på bättre stabilitet i kroppen. Jag har fått tillbaka livskvaliteten!

Jag rekommenderar mina vänner och kolleger att gå till kiropraktor vid ryggproblem, då detta har visat mig bra resultat. Tabletter gör ingen skillnad, det kan lindra tillfälligt. ”

Vänliga hälsningar Gunborg Jansson

”Började mina behandlingar hos er på grund av yrsel som jag hade haft i flera månader . Efter cirka 9 behandlingar försvann yrseln. Jag känner mig nu fysiskt bättre och är mycket nöjd med behandlingarna. Jag har redan talat med vänner om hur viktigt det kan vara att ryggen är i trim, och rekommenderar ett besök.

Jag måste också tillägga att efter föreläsningen så förstod jag ryggradens funktioner och betydelse.”

Kvinna 42 år

”Domningar i händer. Speciellt i ett pekfinger som var konstant bortdomnat. Efter kontroll och röntgen så lades datum upp med behandlingsplan på några veckor. Efter cirka 7-8 gånger hade mina domningar försvunnit men jag fortsatte behandlingarna för att inte få besvären tillbaka. Jag visste inte att jag var så stel i nacke och jag visste inte heller att jag vred hela överkroppen för att vrida på huvudet förrän jag upptäckte att det gick lätt att vrida bara huvudet när jag skulle backa med bilen. Jag känner mig mycket mer rörligare över lag och jag fick även reda på viktiga saker via röntgen och genomgång av min kropp och fysik.”

Man 85 år

”Jag har haft ont i höftledstrakten sedan januari 2008, har varit på röntgen samt ortopedkonsultation. Allt visade på en felfri höftled. Medicinerna har inte haft någon positiv påverkan, ej heller sjukgymnastik med akupunktur, vilket jag behandlades med 32 gånger. Min läkare på Forum Vårdcentral rekommenderade mig vidare till Nacka Värmdö Kiropraktik i januari 2009.

Mina besvär har nu minskat betydligt, smärtorna som var svåruthärdliga i början har avtagit betydligt. Förflyttningarna som till en början endast kunde ske med hjälp av kryckor, har nu kunnat ske med hjälp av rollator samt kortare sträckor utan hjälpmedel.

Eftersom framstegen/förbättringarna direkt kunnat avläsas i form av smärtlindringar och ökad rörlighet har en mer positiv inställning tillkommit; det finns numera hopp om ett fullständigt tillfrisknande.”

Marika. 67 år

”Har haft smärtor i ländryggen speciellt på vänster sida, som kom att bli lite bättre under några dagar med TENS. Smärtan kunde vara en lång tid eller en kort tid, men kom alltid tillbaka.

Efter ett antal behandlingar på Nacka Värmdö Kiropraktik har jag sällan eller nästan aldrig någon känning i ryggen. Fortsätter nu med behandling varannan månad.

Jag har haft besvär med yrsel i 40 års tid som har kommit och gått. Ibland har jag varit fri från besvären under flera månader, men det har alltid kommit tillbaka och då har det varat ibland flera dagar och upp till flera veckor. Framförallt på morgon och kväll. Nu är allt mycket bättre. Tack!l”

Kvinna, 48 år med MS, Multipel Skeleros

”Jag fick min MS, en sjukdom som slår mot muskler och nerver, år 1996 och började medicineras med Avonex 1997. Mellan åren 1996 till 2010 blev jag sämre, med skov på syn och hörsel samt domningar i ben, händer och fötter. År 2006 fick jag ett stort skov på höger sida i hjärnan som ledde till att jag på denna sida av kroppen inte fick motoriken att fungera som den skulle. Följderna av detta blev ledvärk med smärtor som kom och gick. År 2010 blev det allt svårare att gå i backar och trappor.

Av min läkare fick jag smärtstillande som hjälpte för stunden, men alla mina besvär kvarstod. Vid detta stadium tog jag saken i egna händer och kom att tänka på kiropraktik. Med åtskilda justeringar och massage kan jag nu gå normalt utan att mitt ben släpar och slippa spasmer i kroppen.

Nu svarar jag bättre på min medicin mot MS och jag har slutat helt med smärtmedicin. MS går inte att bota, men med hjälp av kiropraktik är min MS kontrollerbar och utan smärtor!”

Kvinna, 43 år. Rekommenderad av sin kollega

”Har haft mycket ont i sittbensområdet sedan två och ett halvt år tillbaka. Har periodvis ej kunnat sitta över huvudtaget. ”Ischiasvärk” från sittben ned genom hela foten, smärta i hälen samt ömma punkter vid skulderblad. Sökt läkare och behandlats av sjukgymnast i 4-5 veckor. Besvären förvärrades kraftigt och behandling avbröts på sjukgymnastens initiativ! Har nu fått behandling av kiropraktor i knappt 2 mån. Symptom från bäckenben avsevärt förbättrade. Känner absolut ingenting av smärtan i hälen/foten, behöver inte ha fotbäddar i skorna!

= Mycket nöjd.

Kvinna, 44 år, Rekommenderad av en arbetskollega

”Livet ”före och efter” går faktiskt inte att jämföra med tanke på hur besvärlig migrän jag haft. Har aldrig i mitt liv haft så lite migrän.
Har mindre besvär i nacke och axel, i princip fri från migrän. Tänker på min hållning och byter arbetsställning oftare.”

Skriv ett omdömme

reco